Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein

 

 

 

 

Zenderstad kampioen UPDB !
Door Rik Verboon

Eindelijk was het dan zover, de laatste ronde van de provinciale clubcompetitie 2022 UPDB. De matadoren van Zenderstad 1 waren al zo goed als verzekerd van een eerste plek in de hoofdklasse door in de voorgaande rondes (zij het soms met moeite) al hun tegenstanders ongenadig hard van het bord af te zetten. Met toch wat zenuwen werd er aangetreden tegen het sterrenensemble van OG 1. Tot grote opluchting was vedette Wouter Ludwig in geen velden of wegen te bekennen en trad OG 1 aan met een qua rating iets verzwakt team.
Koos liet zichzelf en zijn tegenstander alle spreekwoordelijke hoeken van het dambord zien. Naar horen zeggen had Koos alles onder controle en dit bleek uiteindelijk te kloppen 2-0.
Martijn, toch onderhand wel de sterspeler van het team, speelde weer heerlijk zijn eigen spel. Geen risico’s en toch elke keer weer de beste zet vinden. Het was pas in het late middenspel dat zijn tegenstander Arne van Mourik door de bomen het bos niet meer zag en zichzelf vakkundig ophing in een giftig klassiekje 4-0.
Daarna was het beurt aan kersvers Nederlands dameskampioene Laura. Het seizoen ging al van een leien dakje, echter mocht ze nu aantreden tegen een angstgegner. Cock van Wijk bood dapper weerstand maar ook Laura wist hem te verschalken in een klassiekje, prachtig gedaan! 6-0.
Ten slotte was het de beurt aan Rik, wederom werd zijn hoofd door kopman Koos op het hakblok gelegd door hem op het eerste bord vast te lijmen. Alfons Ottink, inmiddels een bekende tegenspeler wilde wel spelen! Na een leuke opening kwam er een spannende stand op het bord waar beide spelers wel content mee waren. Toen de kruitdampen waren opgetrokken bleef er een gelijkspel over, 7-1.  
Dit betekend dat Zenderstand 1 officieel kampioen is van de clubcompetitie hoofdklasse UPDB. In het bijzonder ook dank aan Laurens, Ed en Bert zie de nodige punten hebben bijgedragen. Super gedaan en het was weer een fantastisch jaar!