Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein
 Nederlandse kampioenschappen Pupillen
 
De halve finales van de Nederlandse Kampioenschappen dammen voor pupillen werden dit jaar gespeeld op drie locaties in Nederland: Heerhugowaard, Culemborg en Hoogeveen. 66 kinderen probeerden een ticket te veroveren voor de finales die in mei gespeeld gaan worden. Slechts 5 kinderen per locatie plaatsten zich voor de finale. In Culemborg streden Dirk Bekkers en Roald Scheper namens Zenderstad mee voor een ticket. De wedstrijden waren verdeeld over twee zaterdagen waarbij 4 wedstrijden gepland stonden op 28 maart en drie wedstrijden op 4 april.
 
Dirk lootte de sterke Veldhovense Lev Gilevych en kon lange tijd een gelijkwaardige stand houden, pas laat in de partij wist Lev een combinatie met schijfwinst te plaatsen en vervolgens af te wikkelen naar winst. In de volgende twee partijen speelde Dirk veel te snel waardoor hij in beide partijen binnen 2 minuten een dam achter kwam en snel verloor. De vierde ronde werd de dummy geloot waardoor Dirk toch nog met 2 punten naar huis kon. Een week later trof Dirk eerst de tweelingbroer van Lev, Yaroslav Gilevych, en die bleek een maatje te groot. De laatste twee partijen bleek Dirk ook een rustigere versnelling te kennen en hij sloot het toernooi af met twee remises tegen respectievelijk Gregory de Vries en Alexandra Ovchinnikova. Een 21ste plaats was het resultaat voor de eerstejaars pupil.
 
Roald Scheper, die zich een week eerder al geplaatst had voor het NK welpen, lootte de eerste ronde gunstig tegen Gregory de Vries. Ondanks een schijf achter kon hij de partij ombuigen in een duidelijke overwinning. Ook de tweede partij tegen Gijs Mouthaan kon Roald vrij eenvoudig naar winst afwikkelen. In een Zwitsers systeem weet je dat je dan een medekoploper gaat treffen. Lev Gilevych werd op remise gehouden in een partij die achteraf gezien in Roalds voordeel beslist had kunnen worden. De 13-jarige Sarah Hanhart was de laatste tegenstander van de eerste zaterdag. Roald was iets te zuinig in het eindspel en vergat een schijf te offeren waardoor hij naar dam kon doorlopen, hierdoor ging de partij verloren. De tweede zaterdag verloor Roald van Simon Harmsma en van een finalist van vorig jaar, Machiel Weistra. Tegen Yaroslav Gilevych won hij echter na een prachtige combinatie en damdoorbraak op de linkerflank. Het eindresultaat was 7 punten uit 7 wedstrijden en een 12e plaats, een prima resultaat voor een van de jongste deelnemers. 

Voor de eindstand klik hier>>>