Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein

28-2-2017: Bekerviertal Zenderstad 1 verliest in slotfase van ADG 1.

Na de 5-3 winst op UDG trof het eerste bekerviertal in de tweede ronde het sterke ADG 1 uit Amersfoort. ADG had geen risico genomen en kwam met een topviertal opdagen. Bij een 4-4 gelijkspel zou een overwinning op het hoogste bord beslissend zijn en bij 4 remises zou Zenderstad verder gaan.

Bert Habets, die net 65 was geworden, speelde op bord 1 tegen Nederlands topper Ben Provoost. Op bord 4 speelde Piet Schep tegen de sterke Cees Strooper. Duidelijk was dat Bert en Piet het heel zwaar zouden krijgen. Laura op bord 2 tegen Gerrit de Bruijn en Ed op bord 3 tegen Ton Bollebakker hadden het op papier wat makkelijker. Halverwege de avond stonden Bert en Piet inderdaad onder zware druk van de tegenstanders. Laura had tegen Gerrit de Bruijn een wederzijdse flankaanval die nog alle kanten kon opgaan en Ed moest wel de goede opbouw-zetten blijven doen om niet in de verdrukking te raken.

Nadat Ed zijn stelling had opengebroken, liep de partij geforceerd naar remise. Ton moest naar het centrum maar Ed was op tijd om met dreigend tijdelijk offer naar een gelijkwaardige stand af te wikkelen.
Helaas had Piet in het eindspel teveel ontzag voor zijn tegenstander. In een stand waarin Cees Strooper een combinatie kon uithalen gaf Piet op. Deze combinatie zou Cees niet genomen hebben (want was niet winnend) maar met een ander plan had Cees wel goede winstkansen. Echter enkele zetten eerder had Piet veel sterkere tegenstand kunnen bieden en gelijkwaardig spel kunnen houden.
Ondertussen had Bert zich tegen Ben Provoost zich handig uit alle (dreigende) omklemmingen weten los te werken. Ben wilde toch ijzer met handen breken, speelde te lichtzinning en werd door Bert naar de rand van het bord gedreven. Op een remise aanbod van Ben dacht Bert niet te lang na en het gelijkspel was binnen. Echter met nog voldoende tijd had Bert door een offer kunnen winnen. De hoge randschijf (op 15) van Bert blokkeerde de zwarte linkervleugel volledig waardoor Ben verplicht was tot een tegenoffer om niet direct vast te lopen en de overblijvende stand was (bij analyse) voor Bert gewonnen.

Alle druk lag nu op Laura om te moeten winnen maar nadat de stand was uitgedund waren de kansen aan tegenstander Gerrit de Bruijn. Laura kon geen winstplan meer vinden, raakte verder in de verdrukking en moest een nadelige plakker nemen. In een marathon eindspel (met tweemaal 20 minuten tijdsverlenging) vond Gerrit de juiste taktiek om Laura van de lange lijn te verjagen en het overmachtseindspel in winst om te zetten.
Toch een goede prestatie (vooral van Bert) tegen het sterke ADG. We hebben kansen gehad wat we vooraf niet echt hadden gedacht ! Zie voor de partijen en analyses verder Toernooibase

Austerlitz - Zenderstad2  7-9

Het 2e team begon moeizaam, Hans liet op het laatste moment weten dat het griepvirus had toegeslagen en er vanaf zag om mee te gaan. Ook Jacco was verre van fit maar besloot dapper om toch mee te gaan. Iedereen was zich ervan bewust dat er een schepje bovenop moest.

Anton ging er eens goed voor zitten en combineerde als eerste zijn tegenstander van het bord en bracht de stand weer gelijk.

Ook Arie kwam een schijfje voor en liet zich niet meer foppen en zo stonden we even na 22.00 uur met 2-4 voor.

Cees aan bord 1 speelde gelijkwaardig tot er een zetje inkwam en Cees een schijfje voor kwam Dit was nog niet helemaal gewonnen maar later liep H.Keereweer nog een keer in een zetje, en bedankt 2-6

Jacco die altijd vol voor de winst gaat en daarbij behoorlijk de grenzen opzoekt kreeg bijna het deksel op zijn neus maar wiat nog net de remise er uit te halen 3-7 

Nico die de taai verdedigende (lees terug ruilende) H,Vredeveld trof had veel moeite om voordeel te verkrijgen maar uiteindelijk liep het volgens plan en kreeg ik veel tempo voordeel en kon door de verdediging breken hiermee was de overwinning binnen 3-9. Smetje op de partij is dat Harry op de 40e zet een relatief makkelijk damzetje had kunnen nemen en ik gelijk op had kunnen geven.

Rob kwam een schijf achter maar kreeg toch nog wel spel maar de geroutineerde R.van Santen liet zich de overwinning niet meer ontgaan. 5-9.

Antonio rolde zijn tegenstander J.Geleynse helemaal op en kwam straal gewonnen te staan, Antonio, dit seizoen nog geen wedstrijdervaring dacht aan 50 zetten genoeg te hebben en ging jammer genoeg door de klok heen, erg jammer al deed het voor de eindoverwinning geen pijn. 7-9.

Ook LDV/DCL wist zijn voorlaatste wedstrijd te winnen met 10-6. Dit betekent dat we 2 punten los staan. Maar in bordpunten winnen we het niet, dus willen we kampioen worden 14 december zullen we minimaal 8-8 moeten spelen. Mocht dit gebeuren dan doet zich het historische feit voor dat Zenderstad volgend seizoen met 2 8tallen in de hoofdklasse uit mag komen !!

Spannend spannend 

stand

 

 

Dinsdag 22 november hebben we de inhaal wedstrijd tegen ADC/Dawo1 gespeeld.

Wederom ging het 2e zo sterk mogelijk op pad naar Amerongen. 

De wedstrijdleider begon met het goede voorbeeld te geven. Al vroeg in de partij kon ik zijn  centrum ontwrichten, hierdoor ging  M.v Dijk rare zetten spelen, na een foute achterloop kon ik naar dam combineren, die ik vervolgens weer af liet pakken voor een schijf winst en de tegenstander met een incourante rechtervleugel liet zitten hierna was winnen niet heel moeilijk meer,

Rob de Meij had een hele andere strategie die faliekant verkeerd uitpakte, Rob dacht laat ik het maar zo ingewikkeld mogelijk maken tegen de 87 jarige Erris v Egdom dan raakt hij vanzelf het spoor bijster, Er raakte wel iemand het spoor bijster maar dat was Rob zelf, Erris had 2 dammen Rob maar 1 met een aantal schijven minder. Na nog even tegenstribbelen gaf Rob wijselijk zijn tegenstander de hand.

Anton en Gerrit Pul speelde een mooie evenwichtige partij waarin Anton geen moment in gevaar was en misschien zelfs wel wat makkelijker stond maar 1-1 was terecht.

Ook Hans speelde een wereld partij tegen J.Veldt normaliter een taaie tegenstander die je lastig in kan pakken. Na een paar brutale  ruilen kwam Hans beter te staan na wijselijk het remise aanbod af te slaan brak Hans door ten koste van 1`schijf en gaf de heer Veldt geen kans meer. 

Arie van Nieuwkerk had tegen Bram Boer het betere van het spel tot Arie ging knoeien en een verkeerde schijf van het bord haalde,door de verwarring die hierdoor ontstond besloten de heren de partij remise te geven.

Jacco had misschien wel de sterkste speler van de avond, A. v de Grift, Jacco gaf goed tegen spel maar de sluwe v/de Grift creëerde toch winstkansen, op het laatst maakte hij nog een foutje waardoor Jacco met remise goed wegkwam,

Cees, nog een beetje grieperig, moest tegen de altijd taai verdedigende v laar, Cees kwam zelfs beter te staan maar het was niet genoeg voor de winst 1-1 

Met een 6-8 tussenstand waren alle ogen gericht op Rutger die in een huize hoog gewonnen stand in een zetje was gelopen en een stuk achter stond, Maar Rutger zoals altijd lekker kalm berekende zijn over gebleven kansen goed en zocht en vond de weg naar de remise. Hiermee was de 7-9 overwinning binnen.

Met nog 2 wedstrijden te gaan staan we 2 punten voor op de nummer 2 !!! 

 

 

 

Werd de eerste ontmoeting nog met 9-7 gewonnen, de revanche pakte anders uit!

Ondanks dat Zenderstad verzwakt was door afwezigheid van Laura en Cees was de start  goed, Bert  won niet al te moeilijk van Jaap Spruyt .

Gerard Bakker deed er alles aan om van Gerrit Ijssel te winnen maar Gerrit moet je 3x neerslaan wil hij 1x vallen,  wist hij in de 1e ronde Laura nog op een punt te houden dit keer was Gerard aan de beurt ondanks voordeel  voor Gerard was het net niet te winnen  1-1.

Kumar Bihari won op de manier zoals we van hem gewend zijn je tegen stander in een zetje laten lopen, dit keer was  Bertus Janssen was zijn slachtoffer, Bertus werd het hele bord over gedirigeerd en Kumar had een dam. Na nog wat tegenstribbelen konden de punten bijgeschreven worden hier was de voorsprong nog riant 5-1 tussenstand, hierna ging het fout.

Jacco Scheper die heel goed van start ging en zelfs tegen de zeer ervaren Gerard Benning een stuk voorkwam door hem helemaal zoek te spelen!! maar Gerard in het eindspel veel bedrevener dan Jacco wist langzaam maar zeker complicaties in de stand te krijgen en toen Jacco te gretig werd sloeg Gerard toe en won alsnog.

Ed Kok die vaak mooie en spannende partijen op het bord weet te krijgen en soms verassende partijen uit de hoge hoed weet te toveren had zijn dag niet, eerst een 3 om 3 doorbraak toelaten en in het eindspel met een stuk achter vrij simpel de remise over het hoofd gezien.

Voor Theo van Londen en Hans Loots was dit de 3e ontmoeting in korte tijd, hoewel Theo iets voordeel kreeg en misschien ergens nog wel gewonnen stond, moest toch toelaten dat  Hans in het eindspel keurig de remise forceerde.

Piet Schep die zoals gebruikelijk taai weerstand gaf moest in het eindspel toch het onderspit delven tegen Max Hanssens.

De taaiste partij van de avond was voor Stef Baerends en Frans Boot in een klassieke partij die tot het einde duurde gaven de heren mekaar geen duimbreed toe de 1-1 was dan ook een terechte uitslag. 7-9 een verdiende overwinning  voor het Groene Hart.

 

 

 

Zowel het 1e als het 2e moest deze week aan de bak, ondanks dat het lastig was om kompleet uit te komen voor beide 8tallen heb ik een goed gevoel overgehouden, mede doordat spelers waar ik alleen in noodgevallen een beroep op kan doen  er voor zorgden dat we kompleet uit konden komen, dikke duim .

het 1e moest maandag naar Gooy&Eemland dan weet je van te voren dat het lastig wordt, laura speelde keurig remise tegen de sterke W.Thoen, Bert kwam goed uit de opening tegen R.Cousijnsen en had zoveel vertrouwen in de stand gekregen dat er naar winst mogelijkheden gekeken kon worden maar gaande weg ging het ergens mis en Bert verloor nog. Ed tegen P/F.Koops speelden een alles of niets partij uiteindelijk werd het toch nog 1-1.

Piet Schep kwam gaande weg in de verdrukking tegen L.van de Laan en verloor, Gerard Bakker speelde de sterren van de hemel tegen F.van Amersfoort, die behoorlijk veel kolen op het vuur gooide en een zeer gecompliceerde stand op het bord toverde. Gerard verblikte of verbloosde niet nam de sleutelvelden in bezit bleef opletten en sleepte 2 punten binnen. Kumar haalde een mooie dam tegen H.Vogelenzang de Jong alleen Kumar had de pech dat de dam niet goed was en verloor alsnog. John van Leeuwen zette zijn partij gezien zijn weinige spelervaring voorzichtig op en dat ging hem goed af de stand bleef gelijkwaardig tot er een zetje voor M.Luyten inkwam en John geen loon naar werken kreeg. Soms heb je van die partijen waarvan je met geen mogelijkheid het gevoel hebt dat je iets gaat bereiken dat had ik hier niet de hele partij dacht ik makkelijker te staan en gaande weg kreeg ik steeds meer terrein voordeel toen er ook nog een zetje inkwam en zo een stuk voorkwam was het klaar.  

Het 2e kreeg dinsdag het combinatieteam van Loenen/Loosdrecht op visite. Ondanks dat Zenderstad op papier sterker is moest er toch flink aan getrokken worden. Rutger op bord 1 had een taaie partij zijn tegenstander ruilde alles wat er te ruilen viel en kwam niet verder dan remise. Theo van Londen haalde er een schitterende dam uit het eindspel was moeilijk, Theo kon niet voorkomen dat A.Vreeswijk ook op dam kwam en daarmee zijn punt veilig stelde.

Ook de tegenstander van Rob bleef taai tot het einde Rob liet zich niet gek maken en speelde het bedeesd naar de winst toe. Ook Nico had het niet makkelijk in het eindspel raakte Cor Vonk echter het spoor bijster en koos voor wat minder zetten waardoor ik partij naar me toe kon trekken. Hans dacht Rene Runhaar klemvast te hebben maar Rene wist er door een paar slimmigheidjes toch nog een punt uit te slepen. Arie zijn tegenstander raakte het spoor bijster en kwam op klaarlichte dag 2 schijven achter en Arie zei dankjewel.  Anton speelt het hele seizoen al boven zijn kunnen zo ook tegen R.de Koning gaande de partij kwam Anton wel wat lastiger te staan maar Anton liet zich niet uit het veld slaan en deed de juiste zetten om het punt veilig te stellen. Rob de Wit gaf goed tegenstand maar verslikte zich en moest als enige een nederlaag incasseren.  De uiteindelijke verdiende 10-6 overwinning is natuurlijk geen verkeerde start!!

Voor  partijen en uitslagen

UPDB kompetitie 2016-2017

Hoofdklasse

datum thuisspelende vereniging uit spelende vereniging uitslag
 Dinsdag 20 september  Zenderstad p1  UDG Vriendenkring  
 maandag 26 september  DC Gooi&Eemland p1  Zenderstad P1  
 Dinsdag 11 Oktober  Zenderstad p1  ADG (Amersfoort  
 Donderdag 27 Oktober  DV Het Groene hart  Zenderstad p1  
Dinsdag 1 November Zenderstad p1 Og Utrecht  

 in week  46 (14 t/m 18 November) volgt nacompetitie  

1e klas

 

datum thuis spelende vereniging uitspelende vereniging uitslag
Dinsdag 27 sept Zenderstad p2 LDV-DCL p2  
Dinsdag 11 Oktober ADC/Dawo P1 (AM) Zenderstad p2  
Dinsdag 25 oktober Zenderstad p2 DC Gooi&Eemland p2  
Dinsdag 1 November Zenderstad p2 ADC/DAWO p2  
Dinsdag 29 November Austerlitz Zenderstad p2  
Woensdag 14 December  Zenderstad p2 LDV-DCL p1  

 Viertallen klassse

 

datum thuisspelemde vereniging uitspelende vereniging uitslag
Vrijdag 30 september Zenderstad p3 DV Het Groene Hart p2  
Dinsdag 18 Oktober LDV-DCL p3 Zenderstad p3  
Vrijdag 28 Oktober Zenderstad p3 UDG Vriendenkring p2  
Vrijdag 18 November Zenderstad p3 LDV-DCL p3  
Donderdag 1 December Dv Het Groene Hart p2 Zenderstad p3  
Woensdag 14 December UDG Vriendenkring  p2 Zenderstad p3  

Zenderstad snel uitgebekerd.

Boeiende partijen, dat dan weer wel,maar tegen de formatie uit Bunschoten met hun sterkste spelers was Zenderstad net niet opgewassen!

Bert had een nieuwe opening bedacht tegen Cor de Jong en kwam zelfs een stuk voor, lange tijd bleef het onzeker of de schijf behouden kon worden. Uiteindelijk moest de schijf toch weer prijs gegeven worden. De stand die overbleef  wist Cor vakkundig naar winst om te zetten.

Ed Kok had een stand waarbij het leek of de tegenstander hiermee afgebluft kon worden, in de praktijk viel dit tegen en moest Ed berusten in remise.

Cees had een schitterende partij tegen P.F.Koops, Cees wist door te breken naar veld 6, maar de tegenstander had een duivels plan bedacht om damhalen te verhinderen en de volgende zet kon de schijf afgeruild worden, weg voordeel, en niet alleen het voordeel maar gewoon een beroerde stand overhouden. Cees moest zelfs offeren en later nog een keer, menig speler zou al opgegeven hebben maar Cees bleef kansen zien en terecht want ondanks dat het oog van de naald wel erg klein was wist Cees er knap nog een punt uit te peuteren!!

Jacco kwam goed uit de opening  tegen Wim Muys en gaf goed tegengas maar een blunder werd Jacco fataal een 2 om 2 ruil was het plan maar Wim kon doodleuk andersom slaan over en uit.

Alle partijen zijn ingevoerd en zeker de moeite van het naspelen waard!! uitslagen en partijen 

Zenderstad pakt 1e punt in bondswedstrijd tegen Gooy&Eemland1

Zowel het 1e als het 2e moesten aan de slag het 2e naar Loenen en het 1e kreeg Gooy&Eemland op bezoek, het was de eerste keer dat het lastig was om 2, 8tallen te bemannen door  omstandigheden waren verschillende leden verhinderd, dank aan de leden die wel wilden invallen, klasse!!

Door een misverstand was ook Theo van Londen verhinderd waar niet meer op geanticipeerd kon worden en we met 7 spelers van start gingen.

Antonio ging te aanvallend aan de slag en kreeg al naar 12 zetten een nul aan zijn broek, hierdoor keek Zenderstad al snel tegen een 0-4 achterstand aan.

Laurens speel de tegen Erik Mayenburg en had tot het late middenspel weinig bereikt, maar ging er eens goed voor zitten, gaande de partij werd het voor Erik steeds moeilijker, Laurens wist de houtjes zo te plaatsen dat Erik in een hopeloze situatie terecht kwam en schijf verlies niet meer te voorkomen was en de stand weer op 2-4 bracht.

Ook Bert was gemotiveerd tot op het bot en wist het Jelmer Martens zo lastig te maken dat ook deze capituleerde en de stand weer op 4-4 bracht.

De rest van de partijen werden de punten gedeeld! Laura wist de altijd onvoorspelbare Cor de Jong op remise te houden, Cees wist zijn hekstelling tegen  Peter Frans Koops niet vast te houden en moest ook berusten in remise.

Ed Kok wist geen winnend plan te bedenken en was uiteindelijk dik tevreden met een punt tegen Gerhard de Graaf.

Als laatste was Nico nog bezig tegen Michel Luiten na een aanvankelijk rustige laveer partij waar Michel probeerde schijf 27 aan te vallen wat uiteindelijk niet lukte kwam Nico toch wel makkelijker te staan maar met beide nog 1 minuut op de klok en nog 9 zetten in een lastige stand bood Michel remise aan, met voldoende tijd had ik zeker doorgespeeld maar met zo weinig tijd durfde ik het niet aan en koos ervoor om het 1e wedstrijd punt binnen te halen!!

 

4 dec,  Zenderstad3-LDV Loenen 2.  5-3

Omdat Loenen helaas maar 3 spelers had begon Zenderstad met een reglementaire voorsprong. Hoewel Jonas teleurgesteld was dat hij niet kon spelen was hij wel blij met de punten.
Onder het genot van kruidnootjes bracht Bram door snel spelen, waar zijn tegenstander in mee ging, deze in benauwdheid. Na de betere opbouw van Bram nodigde de tegenstander hem uit om een combinatie uit te halen.
Wat Bram ook juist inschatte en na een 2 om 2 en een 1 om 3 naar dam was de partij eigenlijk al gespeeld. Bram wist dit prima tot een goed einde te brengen.
Luuk kwam onder druk te staan door een zwakke linker vleugel, maar wist door oplettend te spelen in het eindspel de remise overeen te komen. Hiermee was het winnende punt veilig.
Fabian kon het deze keer niet bolwerken. Na een goed middenspel verloor hij een beetje de concentratie en en wist de tegenstander hem onder druk te zetten wat tot een dam leidde op de lange lijn. Hierdoor moest Fabian zijn meerdere erkennen.

Ondanks  7-9 verlies tegen het Groene Hart werden er weergaloze mooie partijen gespeeld!! Wetende dat er 4 spelers van het Groene Hart met een 1000+ rating zijn wisten we dat we flink aan de bak moesten, dat deden we dan ook.

Het begon rustig met Arie van Nieuwkerk tegen G.IJssel beide heren speelde gedegen en namen geen risico 1-1.

Hans Verhoeven speelde tegen good old Ben Janssen, Hans verzeilde in een klassiek spelletje, niet zijn voorkeur, maar wist Ben te verassen met een tussenloop die hem schijf winst op zou leveren, Ben dacht weg te kunnen lopen maar werd verrast door een damzetje 2-0 voor Hans .partij>>>.

Rob de Meij die nimmer het gevaar schuwt en er altijd volop ingaat, kreeg tegen J.Commandeur het deksel op zijn neus en verloor.

Stef Baerends die in de opening een misrekening maakte kwam slecht te staan, daar wist M.G.Hanssens wel raad mee en gaf dit voordeeltje niet meer uit handen.

Gerard Bakker wist heel knap een schijf te winnen tegen F.Boot maar door een slimmigheidje wist Boot met 2 schijven 3 schijven vast te houden waardoor van voordeel eigenlijk geen sprake meer was en Gerard genoegen moest nemen met remise.

Kumar die dit seizoen de sterren van de hemel speelt gaf ook P.de Vos geen schijn van kans, Kumar bouwde zijn voordeel steeds verder uit maakte geen slippertje en won verdiend.

Het drama van de avond vond plaats tussen tussen Anton Van Hal - Hans Loots. Anton gaf Hans geen kans voordeel te verkrijgen wat resulteerde in een pot remise stand van allebei een dam met 1 en 2 schijven. Hans meende nog door te moeten spelen. jammer goenoeg werd dit bijna zinloos geschuif nog beloond ook en wist Hans alsnog de 2 pubnten binnen te halen.

De mooiste partij van de avond komt op naam van Jacco Scheper tegen G.Benning, Gerard dacht waarschijnlijk dat de speler zonder rating makkelijk te kloppen moest zijn! niets bleek minder waar te zijn, Jacco speelde onbevangen brutaal en gaf Gerard geen ruimte, Jacco kwam zelfs makkelijker te staan en wist uiteindelijk ten kostte van 1 schijf door te breken. Even leek het erop dat Jacco kon gaan winnen maar Gerard wist nog net de veilige remise haven te bereiken!  Voor iemand die nog maar een half jaar op clubniveau damt is dit m.i. een uitzonderlijke prestatie om tegen een bijna 1000 punten rating speler een punt te pakken. partij>>>

 

Gooi&Eemland2-Zenderstad 2.

Het zit de dammers van het 2e niet mee, Door slordige foutjes van enkele spelers verloren we in Baarn met 10-6

Gerard liep in een coup royal, Nico liep in een 2 om 3, Sjef speelde weer een puike partij maar wist de winst net niet sluitend te krijgen.  Anton speelde een fraaie hekstelling partij jammer dat Anton zijn tegenstander liet ontsnappen en met remise genoegen moest nemen. Arie stond goed tot hij plots een mindere zet deed die schijf verlies zou opleveren, Arie bood gelijk remise aan wat zijn tegenstander grif accepteerde. Hans had het ook wel het betere spel maar moest ook genoegen nemen met remise, Rob had ook zijn avond niet en ging langzaam maar zeker de bietenbrug op.Alleen Kumar kwam al snel een schijf voor en wist dit gedegen naar winst om te zetten

Al met al staan we nog steeds 5e met nog 2 wedstrijden te gaan 1dec. het Groene hart en 15 dec. Loenen

Zenderstad 2 - ADC/DAWO 1  4-12

Hoewel ADC/DAWO 1 en 2 nauwelijks verschillen qua speelsterkte wisten we van 2 nog te winnen met 12-4 van het eerste verloren we maar liefst met 12-4!!

Hoe kan dit?? Tot 10 uur was er geen vuiltje aan de lucht, toen kwamen de eerste scheurtjes. Zowel Arie,  Anton, Kumar als Hans liepen in een zetje en verloren kansloos toen stond het plots  0-8, Jacco  die inmiddels zijn verdienste voor het 2e al voldoende heeft bewezen wist het tij te keren door een overwinnoing te boeken, Nico kwam niet lekker in de wedstrijd en ging slordig spelen liep ergens achter wat helemaal fout was en verloor ook. Rob aan bord 1 speelde een goede pot en behaalde een verdiende remise. Stef had het betere van het spel maar wist het net niet winnend af te sluiten. Hiermee gingen we toch wel diep door het stof en gingen de heren van ADC/DAWO verdiend met 12 punten naar huis .detail uitslagen

Het zat niet mee voor de Zenderstadters, Laura die net iets te kort kwam tegen Wouter Ludwig, Koos die tegen Arne een voordelig eindspel afdwong maar niet genoeg voor de winst. Bert die ook een voordelig eindspel op het bord kreeg maar niet won, Ruud die er opeens mee geconfronteerd werd dat hij een verloren stand op het bord had.Ed die ergens de winst heeft gemist, Edwin die tegen Alfons een verassend dubbeloffer om zijn oren kreeg. Alleen Theo van Londen wist de oude nestor Dick de Boer te verassen met een kettingstelling, Dick gaf zomaar een schijf weg, Theo speelde secuur en wist de enige winstpartij te noteren wat de eindstand op 6-10 bracht.

impressieZenderstad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook het 2e wist tegen UDG Vriendenkring geen potten te breken en moest met een 11-5 nederlaag naar huis.

Hier wist alleen kumar zijn tegenstander te verassen met een winnende combinatie.


kumar-K.Krisnadath.gif

Zenderstad 2 – Austerlitz.

Gezien het geringe rating verschil tussen beide teams beloofde het een spannende pot te worden, uiteindelijk werd het zelfs op verschillende borden bloedstollend spannend.

Zo rond 23.00 uur viel de eerste beslissing aan bord 1 tussen  Sjef Baerends en Rutger van Santen, Sjef nam op de 26e zet een Ghesthem doorstoot wat zijn tegenstander een tiental verplichte zetten opleverde en net toen van Santen dacht zijn zaakjes weer op orde te hebben had Sjef een vennijnige combinatie achter de hand.

animated_14448460190481.gif

 

 

 

 

 

 

 

Anton van Hal presteerde het om zijn linkervleugel onbruikbaar op te stellen, het leek dat Koster hier wel raad mee wist, echter toen verzuimd werd een schijf te winnen kon Anton loskomen en wist er nog een benauwd puntje uit te slepen 3-1. Jacco Scheper bewees wederom dat je als nieuwkomer  wel degelijk punten kan pakken, dit keer won Jacco door een fraaie combinatie 5-1.

Kumar Bihari kwam tegen Herman Keereweer een schijf voor maar wist hem niet te behouden, remise was dan ook de juiste uitslag 6-2 . Arie van Nieuwkerk ging volop in de aanval en stond ver naar voren op het centrum , maar Jan Geleijnse wist het goed tegen te spelen en kwam een schijf voor, Arie probeerde nog van alles maar helaas 6-4.

Gerard Bakker vocht tegen Henk Zoonen een klassiek duel uit beide wisten bij de les te blijven, het evenwicht werd niet verstoord, ook de uitslag niet 7-5. Rob de Meij had de grootste moeite tegen W. van de Broek die in een 4 om 4 een schijfje moest offeren om door te breken, en Rob gratis mocht doorlopen, V.de Broek die nog een schijfje kwijtraakte werd het 4 om 2 en hier wist Rob wel raad  mee 9-5. Als laatste speelde Harry Vredeveld een wereld partij tegen H. Verhoeven, Hans die de gehele wedstrijd onder druk stond had de grootste moeite om zich te bevrijden uit de hekstelling van Harry, uiteindelijk lukte dat wel maar de kansen bleven voor Harry uiteindelijk was het eindspel net niet te winnen voor Harry wat de einduitslag op 10-6 bracht.

Met 3 overwinningen op rij mogen we ons samen met UDG/Vriendenkring de ranglijst aanvoeren.!!

voor uitslagen en standen >>>

 

29-09-2015
Moeizame overwinning van het 2e op Loosdrecht.

Ondanks een fors rating verschil had het 2e team van Zenderstad de handen vol aan het taai spelende loosdrecht

We begonnen goed, Jacco liet duidelijk zien dat dat hij geen groentje meer is binnen de club, hij wist constante druk op de stelling te zetten en wist uiteindelijk combinatief te winnen.

Anton van Hal kwam er achter dat als je ruim  80+ ben je op het dambord nog zeker je mannetje kan staan en moest berusten in remise.

Stef Baerends trof de sterkste tegenstander Bert van Oomstrom, in een spannende falnkpartij verslikte Stef zich in een zetje en kwam een stuk achter en na nig wat tegenstribbelen einde verhaal.

Rob speelde daareentegen een gestroomlijnde partij  waarin je lang van tevoren aan zag komen dat de punten de goede kant uit zouden komen wat uiteindelijk gebeurde en de voorsprong op 3-5 bracht. Kumar speelde een alles of niet partij tegen Rene  Runhaar maar verslikte zich in een 2 om 3  naar dam.Kumar wist de dam nog wel af te pakken maar met 2 schijven meer wist Runhaar netjes te winnen wat de stand weer op 5-5 bracht.

Gerard Bakker speelde een degelijke partij tegen Jaap Langerak, beide heren speelde correct en remise was het resultaat 6-6, 

De beide heren heren Verhoeven moesten nog 3 punten halen om de overwinnng binnen te halen, broer Hans leek een gevaarlijke stand te hebben waarbij zijn tegenstander met 1 offer door kon breken maar dat bleek alles mee te vallen Hans wist een mooie verdediging in te bouwen en wist na niet de sterkste voortzetting van zijn tegenstander zelfs nog te winnen!!  Toen moest Nico nog minimaal 1 punt halen voor de overwinning dat bleek nog lastig al stond ik de hele wedstrijd makkelijker en mijn tegenstander alles ruilde wat hij  kon ruilen zag hij wel alles wat ik bedacht had en ik zag niet hoie ik kon winnen, nam maar geen risico meer en maakte remise . hehe de winst was binnen maar vraag niet hoe!!

 

 

Flitsende start Zenderstad 2 - ADC/DAWO 2

 

Als kersverse competieleider doet het je goed als je gelijk al de eerste wedstrijd een 12-4 overwinning mag noteren!!

Het mooiste is wellicht nog dat er niemand verloren heeft!! Arie wist door een combinatie te winnen gevolgd door Kumar die ook door zijn specialiteit een combinatie wist te winnen.

 Anton van Hal en Bram Boer gaven mekaar ook geen duimbreed toe en remise was dan ook het resultaat.

Gerard Bakker had de betere papieren tegen Cor van Setten maar moest uiteindelijk berusten in remise.

Hans had het ook niet makkelijk maar wist er toch ooanimated_14424257559662.gifk nog remise uit te peuteren.

 

Rob de Wit haalde de meest vernietigende slagzet van de avond uit tegen H.Van Lambalgen door eerst een doorbraak tegen te krijgen haalde Rob even later verwoestend uit door de dam te pakken en er zelf 1 te halen de partij was op slag uit .

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook Nico wist zijn tegenstander D.v de Velden in de luren te leggen door steeds zijn lange vleugel uit te dunnen en zo doorbraak kansen te creëren wat uiteindelijk ook gebeurde .

Jacco vond het nodig om in zijn debuut partij in de UPDB competitie gelijk maar de langste van de avond van te maken Jacco kwam uiteindelijk in een nadelig eindspel terecht maar na 70 zetten wist E.van Grondelle geen winstplan te creëren en besloten de heren tot remise , wat een flitsende eindstand van 12-4 op het scorebord bracht

gedetailleerde uitslagen en ingevoerde partijen 

Laatste wedstrijd wordt winst  10-6 tegen Het Groene Hart

De replay van de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Het Groene Hart liep anders dan de eerste (afgebroken) wedstrijd. De wedstrijd van 17 dec werd om tragische redenen afgebroken en diende in zijn geheel te worden overgespeeld. Zenderstad leek in de afgebroken wedstrijd op een nederlaag af te koersen maar mocht nu opnieuw beginnen aan de klus.

Nu werd in Nieuwerbrug weer van begin af aan gespeeld. Het was een open wedstrijd . HGH nam de leiding door een nederlaag van invaller Jan Timmerman voor wie het niveau te hoog was 0-2

Cees Westland weet altijd wel een aantal onverwachte combinaties in zijn stand te vlechten . Ook dit keer lukte dat en hij scoorde de gelijkmaker door een duivels dammetje. Aan bord 1 leek Bert Habets zijn dag niet te hebben; hij kwam getroffen door damblindheid op klaarlichte dag een schijf achter. De blindheid bleek van korte duur. Maar de overgebleven stand leende zich uitstekend voor het opportunistisch spelen op combinaties. Al 2 zetten later moest tegenstander Jan Commandeur zijn plusschijf eigenlijk weer inleveren vanwege een aantal finesses. Hij weigerde dat en liep vervolgens in een combinatie die Bert een dam opleverde en winst. Laura Timmerman wist onvoldoende te bereiken tegen het taaie verzet van G.IJssel met remise als resultaat. Bij Rutger Oskam tegen de sterkste HGHer Max Hanssens was vooral het vroeg middenspel erg spannend met een kerkhofaanval van de HGHer en een onregelmatige schijvenverdeling van Rutger. Na enkele vereenvoudigingen kabbelde het naar een puntendeling.6-4

Antonio Ramirez speelde een puike klassieke partij en toen zijn tegenstander F.Boot verzuimde tijdig naar remise af te wikkelen kon Antonio de stand in zijn voordeel laten vastlopen. 8-4

Met deze stand was de degradatie van HGH al een feit aangezien de dammers uit Nieuwerbrug winst nodig hadden voor lijfsbehoud. De laatste twee wedstrijden liepen nog remise, maar niet zonder slag of stoot. Op beide borden werd tot het einde toe gestreden voor de punten. Hans Verhoeven zat tegen routinier Bertus Jansen en had aanvankelijk terreinvoordeel, maar Jansen vocht terug en kreeg iets betere papieren maar onvoldoende voor winst.

Theo van Londen was in een openingszetje gelopen en speelde praktisch de gehele partij met een schijf minder. Toen tegenstander M. Shankar in het eindspel onder druk van de klok niet het beste plan koos was diens winst weg. Daarmee werd de uitslag bepaald op 10-6 voor Zenderstad.

Woensdagavond 17 december op de laatste gemeenschappelijke provinciale damavond van de U.P.D.B. werd  Wil van den Broek tijdens het spelen van zijn partij onwel en na hulp van enige omstanders met de ambulance naar het Antonius ziekenhuis vervoerd waar hij kort na aankomst is overleden aan hartproblemen. Uiteraard werd werden alle wedstrijden gestaakt.

Donderdag 15 Januari werd de wedstijd Het groene hart-Zenderstad overnieuw gespeeld.

17 December zag het er naar uit dat Het groene hart ruimschoots ging winnen, Donderdag was het andere koek, Zenderstad sloeg genadeloos toe. 6-10.

Cees (met zwart)wist het wel heel mooi uit te maken in deze stand hoopte Cees op 32-28 wat ook gebeurde! 20x29 28x1916-21 34x12 21-26 12x21 26x48

 

     Het Groene Hart   -    Zenderstad    
6
-
10
     
 Jan Commandeur (1098)  -  Bert Habets (1178)    0 - 2      
 Gerrit IJssel Sr. (946)  -  Laura Timmerman (1070)    1 - 1      
 Max Hanssens (1130)  -  Rutger Oskam (1070)    1 - 1      
 Frans Boot (1056)  -  Antonio Ramirez (912)    0 - 2     Partij
 Peter de Vos (1006)  -  Cees Westland (1073)    0 - 2     Partij
 Bertus Jansen (1003)  -  Hans Verhoeven (915)    1 - 1      
 M. Shankar (929)  -  Theo van Londen (911)    1 - 1      
 Gerard Benning (995)  -  Jan Timmerman (534)    2 - 0      

Ruime overwinning tegen Bunschoten

De wedstrijd begon  een half uur te laat omdat de tegenstanders verdwaald waren in donker IJsselstein. De helft stond bij het oude clublokaal en wist daarna vanwege enkele wegafsluitingen de weg naar de Oase moeilijk te vinden.

Zenderstad bracht meer ervaring achter de borden en was op papier ook sterker, maar echt gemakkelijk ging het niet. Zenderstad kwam goed uit de startblokken.

Als eerste kwam Theo van London op dam. Anne Wouda wist de dam weer snel  af te nemen maar keek tegen een schijf achterstand aan. Vervolgens wist Theo de plusschijf niet in  een overwinning om te zetten. (1-1). Op bord 3 buitte Rutger Oskam de zwaktes in de stelling van zijn tegenstander goed uit met degelijk spel. Dat leidde tot een combinatie voor  Rutger die meteen uit was (3-1). Invaller Kumar Bihari gooide zijn ervaring in de strijd en overspeelde uiteindelijk zijn jonge tegenstander. (5-1) Laura Timmerman speelde tegen Gerhard de Graaf een spannende gesloten hekstelling. Na een grote afwikkeling was de muziek uit de stelling en werd tot remise besloten. So far so good(6-2)

Niets aan de hand zou je denken. Maar de standen op de overige borden waren of onduidelijk of nadelig voor Zenderstad. Maar het kantelde Bert Habets was op bord 1 in zwaar weer terecht gekomen tegen Lennart Bolks.Net toen Bert uiteindelijk niets meer overbleef dan naar remise te zoeken deed de Bunschoter een misgreep. Na een lichte combinatie was het meteen over. (8-2)

Inmiddels  had Rob de Meij de rollen omgedraaid en had hij nu een betere positie. Rob had de jeugd de afgelopen weken warm gemaakt voor het zetje van Weiss en kon daar nu prachtig naar toe spelen. (10-2) De buit was binnen.

De eerste wedstrijd in Bunschoten waren de broers Verhoeven het eerste klaar, maar nu zaten ze als laatsten nog te knokken. Hans moest zijn meerdere erkennen in Rindert Huisman. (10-4) Nico vocht op bord 4 een originele strijd uit tegen het Utrecht systeem dat de sterkste speler van Bunschoten, Peter Frans Koops hanteerde. Op enig moment miste Nico een geweldige combinatie (zie partij) maar uiteindelijk kon hij het welverdiende laatste punt bijschrijven.

De volgende wedstrijd is op de slotavond van de UPDB competitie op woensdag 17 december in Den Hommel tegen DV Het Groene Hart.

 

di 18-11-2014 Zenderstad   - Bobili Bunschoten   11 - 05  
1 Bert Habets (1178) - Lennart Bolks  (698) 2 - 0  
2 Laura Timmerman (1070) - Gerhard de Graaf (1060) 1 - 1  
3 Rutger Oskam  (1070) - Douwe de Graaf  (758) 2 - 0  
4 Nico Verhoeven (926) - Peter Frans Koops (1143) 1 - 1 partij
5 Theo van Londen (911) - Anne Wouda  (883) 1 - 1  
6 Rob de Meij  (972) - Alexander van de Mheen  (785) 2 - 0  
7 Hans Verhoeven  (915) - Rindert Huisman (821) 0 - 2  
8 Kumar Bihari (900) - Levi Duijst  (662) 2 - 0  

Zenderstad tegen ADG Amersfoort een spannende strijd (8-8)

Met de opsteker van afgelopen vrijdag in het achterhoofd ontving het eerste achttal het sterke ADG Amersfoort in de Oase. Tegen de keistaddammers wil het wel eens alle kanten uit gaan. Dinsdagavond 4 november was het een keihard gevecht op alle borden. Er waren echt wel kansen voor de IJsselsteinse dammers.

Toch kwam Antonio Ramirez op bord 3 tegen de sterke Harry de Waard al in het vroege middenspel in de problemen. Het kostte hem zelfs een schijf. Daartegenover stond een slimme manoeuvre met eveneens schijfwinst van voorzitter Cees Westland . Het eerste resultaat kwam verrassend genoeg voor rekening van Hans Verhoeven die tegen  de Wolff een beetje achter de feiten aanliep maar op het einde met een lepe plakker de winst naar zich toe trok. Het werd onverwacht snel weer gelijk doordat kopman Bert Habets in een te simpel zetje liep en meteen kon opgeven. Daarna kwamen een paar tegenslagen. Cees wist met zijn schijfje winst niet te winnen en liep in een combinatie., met remise als resultaat. Antonio verloor de ongelijke strijd. Achterstand. 3-5

De situatie op alle andere borden was ontzettend spannend en de tijd begon te dringen voor de meeste spelers. De 60 zetten moesten gehaald worden binnen de tijdcontrole.  Maar goed bekeken stonden de IJsselsteinse dammers  eigenlijk op alle borden beter. Zou er nog een overwinning in zitten?  Nico Verhoeven verzilverde zijn betere stand tegen good old Piet Bottenheft en trok de stand weer in evenwicht. ( 5-5)  Theo van Londen speelde alweer een partij uit een stuk maar koos in de finale net het verkeerde plan. En  waar de toeschouwers de winst al bijna geteld hadden werd het remise . Ook Laura Timmerman had winstkansen tegen Gerrit de Bruijn maar ze wachtte een zet te lang met damhalen. Daarna was het niet meer te winnen dus ook remise. Inmiddels had junior Rutger Oskam zijn betere stand al zien verwateren en moest ook hij genoegen nemen met remise.

Het heeft er wel in gezeten maar het kwam er jammergenoeg net niet uit. Toen de rookwolken waren opgetrokken bleek het een bevredigend gelijkspel 8-8 na een mooie spannende damavond.

di 04-11-2014    Zenderstad -  ADG  
8
-
8
     
                     
   Bert Habets (1178)  -  Cees Strooper (1293)    0 - 2 2   Partij
   Laura Timmerman (1070)  -  Gerrit de Bruijn (1221)    1 - 1 7   Partij
   Antonio Ramirez (912)  -  Harry de Waard (1222)    0 - 2 4   Partij
   Rutger Oskam (1070)  -  Hans Mulder (1114)    1 - 1 8    
   Theo van Londen (911)  -  Frits Stuger (961)    1 - 1 6    
   Cees Westland (1073)  -  Marcel Everloo (1038)    1 - 1 3   Partij
   Nico Verhoeven (926)  -  Piet Bottenheft (894)    2 - 0 5   Partij
   Hans Verhoeven (915)  -  Robert De Wolf (761)    2 - 0 1    partij

Monsterzege Zenderstad-Bunschoten!!

 

De zenderstadters gingen als een speer van start, de familie Verhoeven gaf dit keer het goede voorbeeld, eerst wist Nico te winnen, zijn tegenstander zag veel problemen die er ook wel waren en gaf spontaan een schijf weg terwijl dit nog niet nodig was niet veel later waren de 2 punten binnen.

Hans zijn tegenstander werkte ook goed mee en zag een 2 om 2 doorbraak over het hoofd. 0-4.

Rutger had zijn tegenstander ook dusdanig in de problemen gebracht door de lange vleugel van de tegenstander lam te leggen. Lennart Bolks zag er geen oplossingen meer en gaf (wellicht wat vroeg)  op. 0-6.

Laura speelde een degelijke flankpartij, als een wals ging ze eroverheen, de tegenstander restte uiteindelijk niets anders dan gewoon opgeven 0-8.

Theo had de op papier sterkste tegenstander maar liet zich niet van de wijs brengen en wist met behouden spel de remisehaven te bereiken waarmee de overwinning binnen was 1-9. 

Antonio speelde alweer een dijk van een partij, even leek het erop dat Antonio teveel tempoachterstand zou oplopen maar door iedere keer de juiste zetten te kiezen kwam Anne Wouda toch langzaam maar zeker in de verdrukking, Antonio wist het eindspel precies uit te spelen  en won mooi 1-11.

 Bert had tegen Huibert Koops een partij die beide heren de nodige kopzorgen bezorgde vanwege de complexiteit,  even leek het erop dat Bert een stuk  ging winnen toen dit feest niet doorging werd het er niet makkelijker op voor Bert om de winst te zoeken uiteindelijk berustte de heren in 1-1, 2-12.  

Als laatste was Rob nog bezig die absoluut geen makkie had aan Alexander, Rob staat bijna garant voor alles of niets partijen. maar beide heren konden de winst niet vinden 1-1 is dan ook een logische uitslag.  3-13.

vr 31-10-2014      Boboli Bunschoten   -    Zenderstad    
3
-
13
     
   Huibert Koops (1017)  -  Bert Habets (1178)    1 - 1 7    
   Anne Wouda (883)  -  Antonio Ramirez (912)    0 - 2 6   Partij
   Rindert Huisman (821)  -  Laura Timmerman (1070)    0 - 2 4    
   Lennart Bolks (698)  -  Rutger Oskam (1070)    0 - 2 3    
   Gerhard de Graaf (1060)  -  Theo van Londen (911)    1 - 1 5    
   Alexander van de Mheen (785)  -  Rob de Meij (972)    1 - 1 8    
   Douwe de Graaf (758)  -  Hans Verhoeven (915)    0 - 2 2    
   Wout Bos (754)  -  Nico Verhoeven (926)    0 - 2 1   Partij

 

 

 

HET STORMDE IN LOENEN, OOK IN DE BOOMGAARD.

Dinsdag 21 oktober heeft het viertal van onze vereniging zijn derde wedstrijd gespeeld voor de UPDB Bonds competitie en deze verloren met 6-2.

Voor deze gelegenheid zijn we vertrokken naar Loenen waar we in dorpshuis De Boomgaard werden ontvangen.

Buiten was de eerste herfst storm opgestoken en regen storm en bliksem vergezelde ons op weg naar deze wedstrijd waar Jan, Bram Fabian en Cees de strijd aangingen tegen de spelers van Loenen.

Niet alleen buiten maar ook binnen stormde het maar dan op de borden, de spelers van Loenen gooide alles in de strijd en vooral de ervaring van de door de wol geverfde dammers lieten onze jeugd dammers zweten. Bram liep al snel in een donderslag en kwam al snel twee stukken achter, en ook al vocht Bram tot letterlijk de laatste steen dhr. Vonk was niet te verrassen en won de eerste punten. Ook Jan liet zich verrassen en kwam door een vervelend zetje van dhr. van Dijk hopeloos slecht te staan en moest de strijd staken, ook Fabian werd verslagen, dhr. Seldenrijk wist behoedzaam de, verrassend sterk en rustig spelende, jongeling naar een voor hem winnende stand te manoeuvreren en kon nadat hij een dam had gehaald de punten opeisen, goed gespeeld waren zijn woorden aan Fabian.

Op bord 1 zat Cees ook in zwaar weer, tot aan het begin van het eindspel stond hij onder zware druk en moest alle zeilen bijzetten om niet van koers te worden geblazen en na een windstil momentje zag hij kans om de koers bij te stellen en wist met een listig plannetje het tij te keren en de partij naar zich toe te trekken uiteindelijk moest dhr. Jagt zich gewonnen geven.partij

Ondanks het verlies van deze wedstrijd was dit voor de ontwikkeling van de jeugd spelers Bram en Fabian een leerzame avond, en kan er weer een ervaring op hun conto worden bijgeschreven.

De stelling wie de jeugd heeft heeft de toekomst is voor sporten zoals de onze een zeer juiste stelling en ik ben blij dat wij nog steeds beschikken over jeugdspelers en dat we in de gelegenheid zijn om met deze jongeren nu al bij officiƫle Bonds wedstrijden in het 4tal kunnen inzetten.

Nipt verlies Zenderstad tegen OG-Utrecht   7-9

 

Ondanks dat Bert op het laatst verstek moest laten gaan, hadden we een goede vervanger in Koos. Dus vol goede moed aan de start! Iedereen ging vol de strijd aan, ondanks de og,ers samen zo,n 800 rating punten meer hadden kwam dit niet echt tot uiting in de wedstrijden, Hans creƫerde zelfs winstkansen door een winnende dam te halen, maar verslikte zich en moest de dam prompt weer inleveren, remise bleef over, snel gevolgd door Nico die de winst niet rond kon krijgen, Theo moest tegen de oude rot Arie Schwartz Theo bleef goed geconcentreerd en gaf geen krimp ook remise.

Ook Cees die op het laatst wel een vervelende vooruitgeschoven schijf van zijn tegenstander moest verdedigen, raakte niet in paniek en speelde behendig naar de remise, ook Laura liet zich niet nog een keer foppen door Cock van Wijk en behaalde een keurige gelijkwaardige remise. koos kreeg tegen Arne een dam voor zijn kiezen maar Koos bood voldoende tegenspel op uiteindelijk toch nog een punt te pakken, Rutger was de pechvogel van de avond speelde hij vorig jaar nog remise dit keer had Wouter van Beek een dusdanige valstrik in de stelling gevlochten dat dit een stuk ging kosten en uiteindelijk de partij, absoluut geen schande. Antonio speelde de sterren van de hemel tegen de huidige UPDB Kampioen, Robert Sall, Antonio speelde stug klassiek nam op tijd zijn ruiltjes en Robert kon nergens de partij naar zijn hand zetten, een keurige remise als resultaat. Ondanks deze 9-7 nederlaag heeft iedereen toch een goed gevoel aan deze wedstrijd overgehouden.

vrijdag 31 oktober staat Bunschoten (uit) op het programma gelijk gevolgd door dinsdag 4 November (thuis) tegen ADG.

 

  13-10-2014       Ons Genoegen Utrecht      Zenderstad
 
9 - 7     
1  Wouter van Beek (1255)  -  Rutger Oskam (1070)    2 - 0      
 Arne van Mourik (1229)  -  Koos van Amerongen (1228)    1 - 1     Partij
 Cock van Wijk (1220)  -  Laura Timmerman (1070)    1 - 1      
 Robert Sall (1175)  -  Antonio Ramirez (912)    1 - 1     Partij
 Peter Kolkman (1010)  -  Cees Westland (1073)    1 - 1     Partij
 Arie Schwartz (1020)  -  Theo van Londen (911)    1 - 1      
 Dick de Boer (976)  -  Nico Verhoeven (926)    1 - 1     Partij
 Adri Timp (968)  -  Hans Verhoeven (915)    1 - 1     Partij
 

Zenderstad rolt Het Groene Hart op met 13-3

De eerste thuiswedstrijd  voor de UPDB in het nieuwe clublokaal was een succes. Zenderstad liet een stevige 13-3 overwinning tegen het Groen Hart aantekenen De formatie uit Woerden/Bodegraven trad gehavend aan met liefst 4 invallers.  Dat bleek teveel van het goede.  De wedstrijd avond startte rustig met een voorzichtige opbouw op diverse borden. De strijd moest nog losbranden tot ineens uit het niets enkele overwinningen voor Zenderstad  gescoord werden.  Nico Verhoeven was opeens  klaar toen zijn tegenstander Nico Blankenstein een onafwendbare combinatie vermoedde en opgaf partij. Uiteindelijk bleek de combinatie niet te kloppen. Daarna won Theo van Londen met een combinatie in een toch mindere positie partij. Datzelfde deed Antonio Ramirez partij. En plotseling stond het 6-0 en kon het praktisch niet meer fout gaan. Bet Habets dwong de kopman van Het Groene Hart Jan Commandeur tot een dubieuze bomzet. Het afspel bleek voldoende voordeel voor winst te bevatten partij . (8-0) Rutger Oskam kon tijdens de partij  geen vuist maken tegen G.IJssel maar kreeg de winst op het einde cadeau door een blunder in een geheide remisestand. Daarna nam voorzitter  Cees Westland genoegen met remise. De wedstrijd was dan wel voorbij maar op de laatste twee borden werd nog flink gestreden voor de punten. Laura Timmerman hield  good-old Bertus Janssen de gehele partij onder druk, maar Bertus boog wel maar brak niet en sleepte een remise uit het vuur. Ook Hans Verhoeven kon de winst net niet rond krijgen omdat tegenstander Aat Boot slim twee dammen haalde .

Het resultaat van 13-3 geeft inspiratie voor het vervolg van de competitie. Maandag 13 oktober tegen het sterke OG Utrecht. klik hier voor de nieuwe stand.

1.

B.Habets

-

J.Commandeur

2-0

2.

L.Timmerman

-

B.Janssen

1-1

3.

R. Oskam

-

G.Ijssel

2-0

4.

A. Ramirez

-

G.Benning

2-0

5.

T. van Londen

-

C.Schippers

2-0

6.

C. Westland

-

M.Shankar

1-1

7.

H. verhoeven

-

A.Boot

1-1

8.

N.Verhoeven

-

N.Blankenstein

2-0

23-09-2014 Austerlitz 2-Zenderstad 2

 

De eerste UPDB competie ronde is slecht begonnen voor Zenderstad, ook het 2e 4tal verloor van Austerlitz met 6-2.

Alleen jeugdlid Bram Bekkers wist te winnen.

Voor uitslagen en eventueel ingevoerde partijen klik hier

Volgende wedstrijd Vrijdag 10 Oktober in de oase tegen Ons Genoegen Utrecht2

DVSB een maatje te groot voor Zenderstad

De openingswedstrijd van het seizoen begon in Baarn met een ruime 12-4 nederlaag tegen DVSB 1. De formatie uit Soest/Baarn trad aan in een sterke opstelling.  De Zenderstad spelers lieten zich niet zomaar wegzetten en aan alle borden ontspon zich een stevige strijd. Langzaam maar zeker kregen de gastheren op diverse borden toch de overhand. Daarna maakten ze het in de meeste gevallen degelijk af.  Theo hield de stand aardig gelijk en liet een keurige remise noteren. Daarna volgden helaas enkele nederlagen. Hans verslikte zich als eerste en kon de schijf achterstand niet meer repareren. Nico en Ruud kwamen steeds meer onder druk te staan en hun geroutineerde tegenstanders bouwden dat voordeel uiteindelijk uit naar winst. Antonio speelde een spannende alles of niets partij tegen DVSB topper Eric van Dusseldorp. Op een gegeven moment accepteerde hij zelfs een zg naamloos skelet. Maar Eric was toch handiger en besliste de partij met een lichte combinatie. De bovenste 3 borden lieten zich niet wegdrukken en scoorden nog enkele punten. Rutger liet zijn gelijk waardige stand in het late middenspel nog enigszins verwateren en moest aan het einde nog secuur spelen voor zijn remise. Laura kwam in een nadelig ogende klassieke stand terecht, maar hengelde wel het punt binnen. Bert had op bord 1 als enige echte winst in handen maar verprutste dat. Strategisch was de partij al beslist maar het DVSB talent Alex Ketelaars speelde nog op een combinatief grapje als laatste strohalm. Dat leverde remise op.

 

voor uitslagen en ingevoerde partijen klik hier

De volgende wedstrijd is op dinsdag 7 oktober thuis tegen het Groene Hart