Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein

 

 

 

 

Verslag Zenderstad – O2O2

De verwachtingen die gesteld werden ten aanzien van de opstelling van teamcaptain Paul Lohuis van O2O2 werden niet teleurgesteld. Daarbij zoou bij een negatief scenario Zenderstad toch 7 punten kunnen halen en dan moet het ergens mee gaan zitten.

Die onverwachte wending, die op het WK in Quatar ook al te zien was, kwam in de afmelding van de sterkste speler Laurens Fijn van Draat. De paracetamollekes trokken het niet en werd Hans Verhoeven opgetrommeld.

Het welkomstwoord van Karl luidde dat er geen kadootjes te halen zijn en het feit dat O2O2 bij de Oase stond een voorteken was “dat men de weg al een beetje kwijt is.”

Nou, dat bleek toch niet zo te zijn, want het team waartegen gespeeld moest worden was in rating flink versterkt.

Ed Kok zat zoals verwacht tegen oud-clubgenoot Paul Lohuis. Motiveert lekker en dat was ook zichtbaar. Ed wist door te breken, maar zag naar eigen zeggen op een gegeven ogenblik “spoken”. Gevolg was dat Paul een remise over de streep wist te trekken. 1-1

Niet veel later was het Ben van der Linden die in het middenspel de verkeerde voortzetting koos en meteen een verloren stelling had. Ben probeerde nog wel, maar helaas: 1-3.

Piet Schep speelde heel secuur, maar ergens naar het eindspel toe kwam hij in het centrum teveel onder druk te staan en kreeg hij met een lichte combinatie een nul te verwerken: 1-5.

Op de andere borden was het allemaal gelijkwaardig en alleen Karl van der Horst leek positioneel voordeel te hebben.

Gerard Bakker haalde een blauwe notering tegen Jan Pieter Drost (rating 1298). Gerard (rating 936)  wordt daar niet koud of warm van en de opdracht om een punt te pakken werd zonder enig twistpunt binnengehaald: 2-6

Vrijwel gelijktijdig ging Arie Koster akkoord met de remise. Ook Arie speelde tegen Hans van de Heuvel een partij met veel varianten en voor beiden was het loon naar werken: 3-7

Hans Verhoeven, Patrick van der Tol en Karl van der Horst waren nog bezig en het zag er naar uit dat O2O2 de benodigde 2 punten wel zou behalen. En dat gebeurde ook. Hans speelde aan bord 1 een puike partij en pakte een remise tegen Huub Kroes: 4-8

Patrick van der Tol speelde tegen Laura Ratniece en moest alle zeilen bijzetten om een punt te behouden. Dat realiseerde hij wel, maar daarmee was ook wel het lot getekend voor Zenderstad. O2O2 had haar negende punt binnen.

Siegfired Parbhoe werd door Karl zwaar onder druk gezet, maar wist secuur de remisevarianten te behouden. De eindstand was daarmee 6-10 en de Amsterdammers waren daar wel blij mee, want daarmee kwamen ze weer boven Zenderstad te staan. Toch nog een kadootje uit IJsselstein.

Er werd genoten van de sfeer in de schitterende Heritage tussen de veilingstukken door. Hebben wellicht inspirerend gewerkt voor de tegenstander. Dit jaar nog een keer tegen de Waarddammers en kijken of wij dan een verlaat kadootje kunnen meenemen. Het nieuwe jaar (14-01-2023) openen we dan tegen VAD Amsterdam in de Oase.

Twee tegenstanders waar we punten moeten kunnen pakken.