Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein

30-10-2021: Dammers Zenderstad gelijk tegen kampioensfavoriet Alblasserdam

Vooraf zouden de dammers van Zenderstad zeer tevreden geweest zijn met een 8 – 8 gelijkspel tegen het (op papier) verreweg sterkste team in de 2e klasse D. Na afloop was er toch een lichte teleurstelling want halverwege de middag leek Zenderstad op een gedegen winst af te stevenen.
Hans Verhoeven en Ed Kok stonden beiden zeer goed en op de andere borden leek het allemaal vrij gelijkwaardig. Toen Bert Habets in het eindspel ook nog eens profiteerde van een blunder van zijn tegenstander en Hans Verhoeven inmiddels zijn goede stand had verzilverd, leek de teamwinst binnen bereik.
Maar toen sloegen de “Groenendijkjes” toe. Ed Kok wist niet te winnen met een schijf voorsprong in een prima stand en Gerard Bakker werd vanaf het middenspel langzamerhand overlopen door tegenstander Ruben Groenendijk.
Arie Koster en Patrick van der Tol speelden bekwaam naar remise maar bij Piet Schep ging het in een 6 om 6 toch nog mis. Een kleine forcing werd Piet fataal. Met de 7 - 7 tussenstand waren alle ogen gericht op Ben van der Linden die in een zeer spannend eindspel verwikkeld was. Ben en zijn tegenstander hadden beiden twee schijven die konden doorbreken naar dam,  met Ben een schijf achter maar wel net eerder op dam met diverse dreigingen. Zijn tegenstander vond in de tijdnood echter het remise-pad en daarmee was de 8 - 8 een feit.