Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein

1 maart is alweer de 24e ronde gespeeld van de onderlinge.

Dit leverde weer leuke partijen op. Ed had de grootste moeite met Anton, Anton miste zelfs een 3 om 4 wat ogenblikkelijk remise zou zijn. Uiteindelijk bleek Ed toch wat handiger in het eindspel te zijn en kon met het zweet op zijn voorhoofd de punten bijschrijven. Cees en Rob de Wit vochten ook een mooi duel uit, Rob die afgelopen zaterdag nog verdienstelijk wist te winnen moest in Cees zijn meerdere erkennen al kostte het de voorzitter de nodige hoofdbrekens om Rob op de knieën te krijgen.

Gerard Bakker had de grootste moeite met Jacco, Jacco stond op zeker moment zo goed als gewonnen echter door een onnauwkeurigheidje wist Gerard een venijnige 4 om 4 afruil er in te vlechten die op slag gewonnen bleek.

Arie en Bert die elkaar  achter het bord sinds de Overvecht tijd niet meer hadden ontmoet, gingen er eens goed voor zitten, Arie kwam steeds meer onder druk te staan en liep uiteindelijk in een verrassend zetje, over en uit. 

Bihari tegen Rob de Meij is eigenlijk een garantie voor een spannende partij zo ook deze Bihari wist door kunst en vliegwerk een schijf voor te komen, maar Rob wist goed tegengas te geven en er uiteindelijk nog een punt uit te slepen.

Bram had een goeie aanvallende opening tegen Theo maar verslikte zich en kwam een schijfje achter en Theo maakte het goed af.

Nico tegen Hans is altijd een dingetje, je wil in ieder geval niet verliezen van je broer(tje) daar zag het ook niet naar uit dat er iemand ging verliezen, ik kwam een schijfje voor maar Hans kwam gevaarlijk opzetten op mijn rechter vleugel. Uiteindelijk kon Hans doorbreken al stond ik wel 3 schijven voor. Met mijn laatste zet 23-28 was Hans verhinderd met de dam te spelen en hoopte ik op de logische zet 15-20, hetgeen ook gebeurde. na 18-12 33x15 en 30-24 was het over en uit en kon de grote broer de kleine feliciteren.

Voor partijen stand etc.lees verder>>>