Austerlitz - Zenderstad2  7-9

Het 2e team begon moeizaam, Hans liet op het laatste moment weten dat het griepvirus had toegeslagen en er vanaf zag om mee te gaan. Ook Jacco was verre van fit maar besloot dapper om toch mee te gaan. Iedereen was zich ervan bewust dat er een schepje bovenop moest.

Anton ging er eens goed voor zitten en combineerde als eerste zijn tegenstander van het bord en bracht de stand weer gelijk.

Ook Arie kwam een schijfje voor en liet zich niet meer foppen en zo stonden we even na 22.00 uur met 2-4 voor.

Cees aan bord 1 speelde gelijkwaardig tot er een zetje inkwam en Cees een schijfje voor kwam Dit was nog niet helemaal gewonnen maar later liep H.Keereweer nog een keer in een zetje, en bedankt 2-6

Jacco die altijd vol voor de winst gaat en daarbij behoorlijk de grenzen opzoekt kreeg bijna het deksel op zijn neus maar wiat nog net de remise er uit te halen 3-7

Nico die de taai verdedigende (lees terug ruilende) H,Vredeveld trof had veel moeite om voordeel te verkrijgen maar uiteindelijk liep het volgens plan en kreeg ik veel tempo voordeel en kon door de verdediging breken hiermee was de overwinning binnen 3-9. Smetje op de partij is dat Harry op de 40e zet een relatief makkelijk damzetje had kunnen nemen en ik gelijk op had kunnen geven.

Rob kwam een schijf achter maar kreeg toch nog wel spel maar de geroutineerde R.van Santen liet zich de overwinning niet meer ontgaan. 5-9.

Antonio rolde zijn tegenstander J.Geleynse helemaal op en kwam straal gewonnen te staan, Antonio, dit seizoen nog geen wedstrijdervaring dacht aan 50 zetten genoeg te hebben en ging jammer genoeg door de klok heen, erg jammer al deed het voor de eindoverwinning geen pijn. 7-9.

Ook LDV/DCL wist zijn voorlaatste wedstrijd te winnen met 10-6. Dit betekent dat we 2 punten los staan. Maar in bordpunten winnen we het niet, dus willen we kampioen worden 14 december zullen we minimaal 8-8 moeten spelen. Mocht dit gebeuren dan doet zich het historische feit voor dat Zenderstad volgend seizoen met 2 8tallen in de hoofdklasse uit mag komen !!

Spannend spannend

stand