Dinsdag 22 november hebben we de inhaal wedstrijd tegen ADC/Dawo1 gespeeld.

Wederom ging het 2e zo sterk mogelijk op pad naar Amerongen.

De wedstrijdleider begon met het goede voorbeeld te geven. Al vroeg in de partij kon ik zijn  centrum ontwrichten, hierdoor ging  M.v Dijk rare zetten spelen, na een foute achterloop kon ik naar dam combineren, die ik vervolgens weer af liet pakken voor een schijf winst en de tegenstander met een incourante rechtervleugel liet zitten hierna was winnen niet heel moeilijk meer,

Rob de Meij had een hele andere strategie die faliekant verkeerd uitpakte, Rob dacht laat ik het maar zo ingewikkeld mogelijk maken tegen de 87 jarige Erris v Egdom dan raakt hij vanzelf het spoor bijster, Er raakte wel iemand het spoor bijster maar dat was Rob zelf, Erris had 2 dammen Rob maar 1 met een aantal schijven minder. Na nog even tegenstribbelen gaf Rob wijselijk zijn tegenstander de hand.

Anton en Gerrit Pul speelde een mooie evenwichtige partij waarin Anton geen moment in gevaar was en misschien zelfs wel wat makkelijker stond maar 1-1 was terecht.

Ook Hans speelde een wereld partij tegen J.Veldt normaliter een taaie tegenstander die je lastig in kan pakken. Na een paar brutale  ruilen kwam Hans beter te staan na wijselijk het remise aanbod af te slaan brak Hans door ten koste van 1`schijf en gaf de heer Veldt geen kans meer.

Arie van Nieuwkerk had tegen Bram Boer het betere van het spel tot Arie ging knoeien en een verkeerde schijf van het bord haalde,door de verwarring die hierdoor ontstond besloten de heren de partij remise te geven.

Jacco had misschien wel de sterkste speler van de avond, A. v de Grift, Jacco gaf goed tegen spel maar de sluwe v/de Grift creëerde toch winstkansen, op het laatst maakte hij nog een foutje waardoor Jacco met remise goed wegkwam,

Cees, nog een beetje grieperig, moest tegen de altijd taai verdedigende v laar, Cees kwam zelfs beter te staan maar het was niet genoeg voor de winst 1-1

Met een 6-8 tussenstand waren alle ogen gericht op Rutger die in een huize hoog gewonnen stand in een zetje was gelopen en een stuk achter stond, Maar Rutger zoals altijd lekker kalm berekende zijn over gebleven kansen goed en zocht en vond de weg naar de remise. Hiermee was de 7-9 overwinning binnen.

Met nog 2 wedstrijden te gaan staan we 2 punten voor op de nummer 2 !!!