Zowel het 1e als het 2e moest deze week aan de bak, ondanks dat het lastig was om kompleet uit te komen voor beide 8tallen heb ik een goed gevoel overgehouden, mede doordat spelers waar ik alleen in noodgevallen een beroep op kan doen  er voor zorgden dat we kompleet uit konden komen, dikke duim .

het 1e moest maandag naar Gooy&Eemland dan weet je van te voren dat het lastig wordt, laura speelde keurig remise tegen de sterke W.Thoen, Bert kwam goed uit de opening tegen R.Cousijnsen en had zoveel vertrouwen in de stand gekregen dat er naar winst mogelijkheden gekeken kon worden maar gaande weg ging het ergens mis en Bert verloor nog. Ed tegen P/F.Koops speelden een alles of niets partij uiteindelijk werd het toch nog 1-1.

Piet Schep kwam gaande weg in de verdrukking tegen L.van de Laan en verloor, Gerard Bakker speelde de sterren van de hemel tegen F.van Amersfoort, die behoorlijk veel kolen op het vuur gooide en een zeer gecompliceerde stand op het bord toverde. Gerard verblikte of verbloosde niet nam de sleutelvelden in bezit bleef opletten en sleepte 2 punten binnen. Kumar haalde een mooie dam tegen H.Vogelenzang de Jong alleen Kumar had de pech dat de dam niet goed was en verloor alsnog. John van Leeuwen zette zijn partij gezien zijn weinige spelervaring voorzichtig op en dat ging hem goed af de stand bleef gelijkwaardig tot er een zetje voor M.Luyten inkwam en John geen loon naar werken kreeg. Soms heb je van die partijen waarvan je met geen mogelijkheid het gevoel hebt dat je iets gaat bereiken dat had ik hier niet de hele partij dacht ik makkelijker te staan en gaande weg kreeg ik steeds meer terrein voordeel toen er ook nog een zetje inkwam en zo een stuk voorkwam was het klaar.

Het 2e kreeg dinsdag het combinatieteam van Loenen/Loosdrecht op visite. Ondanks dat Zenderstad op papier sterker is moest er toch flink aan getrokken worden. Rutger op bord 1 had een taaie partij zijn tegenstander ruilde alles wat er te ruilen viel en kwam niet verder dan remise. Theo van Londen haalde er een schitterende dam uit het eindspel was moeilijk, Theo kon niet voorkomen dat A.Vreeswijk ook op dam kwam en daarmee zijn punt veilig stelde.

Ook de tegenstander van Rob bleef taai tot het einde Rob liet zich niet gek maken en speelde het bedeesd naar de winst toe. Ook Nico had het niet makkelijk in het eindspel raakte Cor Vonk echter het spoor bijster en koos voor wat minder zetten waardoor ik partij naar me toe kon trekken. Hans dacht Rene Runhaar klemvast te hebben maar Rene wist er door een paar slimmigheidjes toch nog een punt uit te slepen. Arie zijn tegenstander raakte het spoor bijster en kwam op klaarlichte dag 2 schijven achter en Arie zei dankjewel.  Anton speelt het hele seizoen al boven zijn kunnen zo ook tegen R.de Koning gaande de partij kwam Anton wel wat lastiger te staan maar Anton liet zich niet uit het veld slaan en deed de juiste zetten om het punt veilig te stellen. Rob de Wit gaf goed tegenstand maar verslikte zich en moest als enige een nederlaag incasseren.  De uiteindelijke verdiende 10-6 overwinning is natuurlijk geen verkeerde start!!

Voor  partijen en uitslagen