Ondanks  7-9 verlies tegen het Groene Hart werden er weergaloze mooie partijen gespeeld!! Wetende dat er 4 spelers van het Groene Hart met een 1000+ rating zijn wisten we dat we flink aan de bak moesten, dat deden we dan ook.

Het begon rustig met Arie van Nieuwkerk tegen G.IJssel beide heren speelde gedegen en namen geen risico 1-1.

Hans Verhoeven speelde tegen good old Ben Janssen, Hans verzeilde in een klassiek spelletje, niet zijn voorkeur, maar wist Ben te verassen met een tussenloop die hem schijf winst op zou leveren, Ben dacht weg te kunnen lopen maar werd verrast door een damzetje 2-0 voor Hans .partij>>>.

Rob de Meij die nimmer het gevaar schuwt en er altijd volop ingaat, kreeg tegen J.Commandeur het deksel op zijn neus en verloor.

Stef Baerends die in de opening een misrekening maakte kwam slecht te staan, daar wist M.G.Hanssens wel raad mee en gaf dit voordeeltje niet meer uit handen.

Gerard Bakker wist heel knap een schijf te winnen tegen F.Boot maar door een slimmigheidje wist Boot met 2 schijven 3 schijven vast te houden waardoor van voordeel eigenlijk geen sprake meer was en Gerard genoegen moest nemen met remise.

Kumar die dit seizoen de sterren van de hemel speelt gaf ook P.de Vos geen schijn van kans, Kumar bouwde zijn voordeel steeds verder uit maakte geen slippertje en won verdiend.

Het drama van de avond vond plaats tussen tussen Anton Van Hal - Hans Loots. Anton gaf Hans geen kans voordeel te verkrijgen wat resulteerde in een pot remise stand van allebei een dam met 1 en 2 schijven. Hans meende nog door te moeten spelen. jammer goenoeg werd dit bijna zinloos geschuif nog beloond ook en wist Hans alsnog de 2 pubnten binnen te halen.

De mooiste partij van de avond komt op naam van Jacco Scheper tegen G.Benning, Gerard dacht waarschijnlijk dat de speler zonder rating makkelijk te kloppen moest zijn! niets bleek minder waar te zijn, Jacco speelde onbevangen brutaal en gaf Gerard geen ruimte, Jacco kwam zelfs makkelijker te staan en wist uiteindelijk ten kostte van 1 schijf door te breken. Even leek het erop dat Jacco kon gaan winnen maar Gerard wist nog net de veilige remise haven te bereiken!  Voor iemand die nog maar een half jaar op clubniveau damt is dit m.i. een uitzonderlijke prestatie om tegen een bijna 1000 punten rating speler een punt te pakken. partij>>>