Zenderstad 2 – Austerlitz.

Gezien het geringe rating verschil tussen beide teams beloofde het een spannende pot te worden, uiteindelijk werd het zelfs op verschillende borden bloedstollend spannend.

Zo rond 23.00 uur viel de eerste beslissing aan bord 1 tussen  Sjef Baerends en Rutger van Santen, Sjef nam op de 26e zet een Ghesthem doorstoot wat zijn tegenstander een tiental verplichte zetten opleverde en net toen van Santen dacht zijn zaakjes weer op orde te hebben had Sjef een vennijnige combinatie achter de hand.

animated_14448460190481.gif

Anton van Hal presteerde het om zijn linkervleugel onbruikbaar op te stellen, het leek dat Koster hier wel raad mee wist, echter toen verzuimd werd een schijf te winnen kon Anton loskomen en wist er nog een benauwd puntje uit te slepen 3-1. Jacco Scheper bewees wederom dat je als nieuwkomer  wel degelijk punten kan pakken, dit keer won Jacco door een fraaie combinatie 5-1.

Kumar Bihari kwam tegen Herman Keereweer een schijf voor maar wist hem niet te behouden, remise was dan ook de juiste uitslag 6-2 . Arie van Nieuwkerk ging volop in de aanval en stond ver naar voren op het centrum , maar Jan Geleijnse wist het goed tegen te spelen en kwam een schijf voor, Arie probeerde nog van alles maar helaas 6-4.

Gerard Bakker vocht tegen Henk Zoonen een klassiek duel uit beide wisten bij de les te blijven, het evenwicht werd niet verstoord, ook de uitslag niet 7-5. Rob de Meij had de grootste moeite tegen W. van de Broek die in een 4 om 4 een schijfje moest offeren om door te breken, en Rob gratis mocht doorlopen, V.de Broek die nog een schijfje kwijtraakte werd het 4 om 2 en hier wist Rob wel raad  mee 9-5. Als laatste speelde Harry Vredeveld een wereld partij tegen H. Verhoeven, Hans die de gehele wedstrijd onder druk stond had de grootste moeite om zich te bevrijden uit de hekstelling van Harry, uiteindelijk lukte dat wel maar de kansen bleven voor Harry uiteindelijk was het eindspel net niet te winnen voor Harry wat de einduitslag op 10-6 bracht.

Met 3 overwinningen op rij mogen we ons samen met UDG/Vriendenkring de ranglijst aanvoeren.!!

voor uitslagen en standen >>>