Ruime overwinning tegen Bunschoten

De wedstrijd begon  een half uur te laat omdat de tegenstanders verdwaald waren in donker IJsselstein. De helft stond bij het oude clublokaal en wist daarna vanwege enkele wegafsluitingen de weg naar de Oase moeilijk te vinden.

Zenderstad bracht meer ervaring achter de borden en was op papier ook sterker, maar echt gemakkelijk ging het niet. Zenderstad kwam goed uit de startblokken.

Als eerste kwam Theo van London op dam. Anne Wouda wist de dam weer snel  af te nemen maar keek tegen een schijf achterstand aan. Vervolgens wist Theo de plusschijf niet in  een overwinning om te zetten. (1-1). Op bord 3 buitte Rutger Oskam de zwaktes in de stelling van zijn tegenstander goed uit met degelijk spel. Dat leidde tot een combinatie voor  Rutger die meteen uit was (3-1). Invaller Kumar Bihari gooide zijn ervaring in de strijd en overspeelde uiteindelijk zijn jonge tegenstander. (5-1) Laura Timmerman speelde tegen Gerhard de Graaf een spannende gesloten hekstelling. Na een grote afwikkeling was de muziek uit de stelling en werd tot remise besloten. So far so good(6-2)

Niets aan de hand zou je denken. Maar de standen op de overige borden waren of onduidelijk of nadelig voor Zenderstad. Maar het kantelde Bert Habets was op bord 1 in zwaar weer terecht gekomen tegen Lennart Bolks.Net toen Bert uiteindelijk niets meer overbleef dan naar remise te zoeken deed de Bunschoter een misgreep. Na een lichte combinatie was het meteen over. (8-2)

Inmiddels  had Rob de Meij de rollen omgedraaid en had hij nu een betere positie. Rob had de jeugd de afgelopen weken warm gemaakt voor het zetje van Weiss en kon daar nu prachtig naar toe spelen. (10-2) De buit was binnen.

De eerste wedstrijd in Bunschoten waren de broers Verhoeven het eerste klaar, maar nu zaten ze als laatsten nog te knokken. Hans moest zijn meerdere erkennen in Rindert Huisman. (10-4) Nico vocht op bord 4 een originele strijd uit tegen het Utrecht systeem dat de sterkste speler van Bunschoten, Peter Frans Koops hanteerde. Op enig moment miste Nico een geweldige combinatie (zie partij) maar uiteindelijk kon hij het welverdiende laatste punt bijschrijven.

De volgende wedstrijd is op de slotavond van de UPDB competitie op woensdag 17 december in Den Hommel tegen DV Het Groene Hart.

di 18-11-2014 Zenderstad   - Bobili Bunschoten   11 - 05
1 Bert Habets (1178) - Lennart Bolks  (698) 2 - 0