Zenderstad tegen ADG Amersfoort een spannende strijd (8-8)

Met de opsteker van afgelopen vrijdag in het achterhoofd ontving het eerste achttal het sterke ADG Amersfoort in de Oase. Tegen de keistaddammers wil het wel eens alle kanten uit gaan. Dinsdagavond 4 november was het een keihard gevecht op alle borden. Er waren echt wel kansen voor de IJsselsteinse dammers.

Toch kwam Antonio Ramirez op bord 3 tegen de sterke Harry de Waard al in het vroege middenspel in de problemen. Het kostte hem zelfs een schijf. Daartegenover stond een slimme manoeuvre met eveneens schijfwinst van voorzitter Cees Westland . Het eerste resultaat kwam verrassend genoeg voor rekening van Hans Verhoeven die tegen  de Wolff een beetje achter de feiten aanliep maar op het einde met een lepe plakker de winst naar zich toe trok. Het werd onverwacht snel weer gelijk doordat kopman Bert Habets in een te simpel zetje liep en meteen kon opgeven. Daarna kwamen een paar tegenslagen. Cees wist met zijn schijfje winst niet te winnen en liep in een combinatie., met remise als resultaat. Antonio verloor de ongelijke strijd. Achterstand. 3-5

De situatie op alle andere borden was ontzettend spannend en de tijd begon te dringen voor de meeste spelers. De 60 zetten moesten gehaald worden binnen de tijdcontrole.  Maar goed bekeken stonden de IJsselsteinse dammers  eigenlijk op alle borden beter. Zou er nog een overwinning in zitten?  Nico Verhoeven verzilverde zijn betere stand tegen good old Piet Bottenheft en trok de stand weer in evenwicht. ( 5-5)  Theo van Londen speelde alweer een partij uit een stuk maar koos in de finale net het verkeerde plan. En  waar de toeschouwers de winst al bijna geteld hadden werd het remise . Ook Laura Timmerman had winstkansen tegen Gerrit de Bruijn maar ze wachtte een zet te lang met damhalen. Daarna was het niet meer te winnen dus ook remise. Inmiddels had junior Rutger Oskam zijn betere stand al zien verwateren en moest ook hij genoegen nemen met remise.

Het heeft er wel in gezeten maar het kwam er jammergenoeg net niet uit. Toen de rookwolken waren opgetrokken bleek het een bevredigend gelijkspel 8-8 na een mooie spannende damavond.

di 04-11-2014    Zenderstad -  ADG

Bert Habets (1178)  -  Cees Strooper (1293)    0 - 2 2   Partij