HET STORMDE IN LOENEN, OOK IN DE BOOMGAARD.

Dinsdag 21 oktober heeft het viertal van onze vereniging zijn derde wedstrijd gespeeld voor de UPDB Bonds competitie en deze verloren met 6-2.

Voor deze gelegenheid zijn we vertrokken naar Loenen waar we in dorpshuis De Boomgaard werden ontvangen.

Buiten was de eerste herfst storm opgestoken en regen storm en bliksem vergezelde ons op weg naar deze wedstrijd waar Jan, Bram Fabian en Cees de strijd aangingen tegen de spelers van Loenen.

Niet alleen buiten maar ook binnen stormde het maar dan op de borden, de spelers van Loenen gooide alles in de strijd en vooral de ervaring van de door de wol geverfde dammers lieten onze jeugd dammers zweten. Bram liep al snel in een donderslag en kwam al snel twee stukken achter, en ook al vocht Bram tot letterlijk de laatste steen dhr. Vonk was niet te verrassen en won de eerste punten. Ook Jan liet zich verrassen en kwam door een vervelend zetje van dhr. van Dijk hopeloos slecht te staan en moest de strijd staken, ook Fabian werd verslagen, dhr. Seldenrijk wist behoedzaam de, verrassend sterk en rustig spelende, jongeling naar een voor hem winnende stand te manoeuvreren en kon nadat hij een dam had gehaald de punten opeisen, goed gespeeld waren zijn woorden aan Fabian.

Op bord 1 zat Cees ook in zwaar weer, tot aan het begin van het eindspel stond hij onder zware druk en moest alle zeilen bijzetten om niet van koers te worden geblazen en na een windstil momentje zag hij kans om de koers bij te stellen en wist met een listig plannetje het tij te keren en de partij naar zich toe te trekken uiteindelijk moest dhr. Jagt zich gewonnen geven.partij

Ondanks het verlies van deze wedstrijd was dit voor de ontwikkeling van de jeugd spelers Bram en Fabian een leerzame avond, en kan er weer een ervaring op hun conto worden bijgeschreven.

De stelling wie de jeugd heeft heeft de toekomst is voor sporten zoals de onze een zeer juiste stelling en ik ben blij dat wij nog steeds beschikken over jeugdspelers en dat we in de gelegenheid zijn om met deze jongeren nu al bij officiƫle Bonds wedstrijden in het 4tal kunnen inzetten.