Zenderstad rolt Het Groene Hart op met 13-3

De eerste thuiswedstrijd  voor de UPDB in het nieuwe clublokaal was een succes. Zenderstad liet een stevige 13-3 overwinning tegen het Groen Hart aantekenen De formatie uit Woerden/Bodegraven trad gehavend aan met liefst 4 invallers.  Dat bleek teveel van het goede.  De wedstrijd avond startte rustig met een voorzichtige opbouw op diverse borden. De strijd moest nog losbranden tot ineens uit het niets enkele overwinningen voor Zenderstad  gescoord werden.  Nico Verhoeven was opeens  klaar toen zijn tegenstander Nico Blankenstein een onafwendbare combinatie vermoedde en opgaf partij. Uiteindelijk bleek de combinatie niet te kloppen. Daarna won Theo van Londen met een combinatie in een toch mindere positie partij. Datzelfde deed Antonio Ramirez partij. En plotseling stond het 6-0 en kon het praktisch niet meer fout gaan. Bet Habets dwong de kopman van Het Groene Hart Jan Commandeur tot een dubieuze bomzet. Het afspel bleek voldoende voordeel voor winst te bevatten partij . (8-0) Rutger Oskam kon tijdens de partij  geen vuist maken tegen G.IJssel maar kreeg de winst op het einde cadeau door een blunder in een geheide remisestand. Daarna nam voorzitter  Cees Westland genoegen met remise. De wedstrijd was dan wel voorbij maar op de laatste twee borden werd nog flink gestreden voor de punten. Laura Timmerman hield  good-old Bertus Janssen de gehele partij onder druk, maar Bertus boog wel maar brak niet en sleepte een remise uit het vuur. Ook Hans Verhoeven kon de winst net niet rond krijgen omdat tegenstander Aat Boot slim twee dammen haalde .

Het resultaat van 13-3 geeft inspiratie voor het vervolg van de competitie. Maandag 13 oktober tegen het sterke OG Utrecht. klik hier voor de nieuwe stand.

1.

B.Habets