DVSB een maatje te groot voor Zenderstad

De openingswedstrijd van het seizoen begon in Baarn met een ruime 12-4 nederlaag tegen DVSB 1. De formatie uit Soest/Baarn trad aan in een sterke opstelling.  De Zenderstad spelers lieten zich niet zomaar wegzetten en aan alle borden ontspon zich een stevige strijd. Langzaam maar zeker kregen de gastheren op diverse borden toch de overhand. Daarna maakten ze het in de meeste gevallen degelijk af.  Theo hield de stand aardig gelijk en liet een keurige remise noteren. Daarna volgden helaas enkele nederlagen. Hans verslikte zich als eerste en kon de schijf achterstand niet meer repareren. Nico en Ruud kwamen steeds meer onder druk te staan en hun geroutineerde tegenstanders bouwden dat voordeel uiteindelijk uit naar winst. Antonio speelde een spannende alles of niets partij tegen DVSB topper Eric van Dusseldorp. Op een gegeven moment accepteerde hij zelfs een zg naamloos skelet. Maar Eric was toch handiger en besliste de partij met een lichte combinatie. De bovenste 3 borden lieten zich niet wegdrukken en scoorden nog enkele punten. Rutger liet zijn gelijk waardige stand in het late middenspel nog enigszins verwateren en moest aan het einde nog secuur spelen voor zijn remise. Laura kwam in een nadelig ogende klassieke stand terecht, maar hengelde wel het punt binnen. Bert had op bord 1 als enige echte winst in handen maar verprutste dat. Strategisch was de partij al beslist maar het DVSB talent Alex Ketelaars speelde nog op een combinatief grapje als laatste strohalm. Dat leverde remise op.

voor uitslagen en ingevoerde partijen klik hier

De volgende wedstrijd is op dinsdag 7 oktober thuis tegen het Groene Hart