Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein

Weer een enerverend avondje waarin weer het 1 en ander gebeurde!!

Bert die in de opening een blunder van jewelste maakte tegen Piet die daarmee een schijf voor kwam, Bert die nog wel wat probeerde kreeg geen vat op het gedegen spel van Piet, die met deze overwinning de ranglijst aanvoerd met 5 uit 3, gevolgd door 3 spelers met 4 punten.

Bram kreeg geen loon na werken, Na zeer consequent de rozenburg aanval die Nico opgezet had tegen te spelen, door constant  de voorpost aan te vallen kreeg Bram de  kans om een schijf te winnen maar op dat moment koos Bram ervoor om een (te?) dure dam te nemen voor 3 schijven ofschoon Bram gelijk de goede keuze nam en op pad ging om en 2e dam te halen, speelde Bram het toch niet handig en raakte onnodig 1 dam kwijt  om later zijn ander dam ook nog af te laten pakken, erg jammer er had minimaal 1 misschien wel 2 punten ingezeten!!

Jacco was er op gebrand om van Theo te winnen wat hem tot op heden niet gelukt was, ging er eens goed voor zitten, op de 5e zet had Jacco al een stuk kunnen winnen door een onverwachte wending door 2 schijven te offeren om er vervolgens 3 terug te pakken!! maar gaande weg kreeg Jacco het betere spel en om nog enigszins spel te houden moest Theo een schijf offeren maar op de 58e zet deelde Jacco de genade klap uit 36-31!! briljante zet (zie diagram) op het logische 28-33 volgt 31-27! op het gespeelde 21-26 volgde simpel 29-23.

 
Kumar die de eerste partijen in de onderlinge tegen de kopstukken Bert en Laura geen krimp gaf moest tegen Ed in het stof bijten Ed haalde een vrij makkelijke doorbraak en Kumar was kansloos.
Roald tegen Anton hadden een leuke partij, maar de routine van Anton deed Roald de das om en het eindspel.
 
Rob de Wit die nog ongeslagen was, had tegen Cees een zware dobber, in het late middenspel kreeg Cees voordeel en na een paar sterke ruilen kon Cees zijn eerste overwinning dit seizoen bijschrijven.
Gerard en Patrick, 2 taaie rakkers die wachten op een foutje van de tegenstander, als die er dan niet komt is de uitslag logisch 1-1
De nieuwe stand en partijen om na te spelen staan hier.